donderdag, april 01, 2010

Druiven en wijn...


Wat zou Bordeaux zijn zonder druiven, zonder wijn? Niks vergeleken met wat het is en wat het was. Dus: van simpele tot uiterst chique wijnhuizen overal in de stad, en druiven overal in de gevel-decoraties!

Cours de l'IntendanceDit soort koppen in de gevel-decoratie is typisch Frans. Maar typisch Bordeaux is dat je ze zowat op elk huis vindt.
Kop met druiven: huis van een wijnhandelaar.In het Grand Théâtre, het grote theater.Nog een gevelkop. Bij de vorige, "met druiven", vergat ik te schrijven dat het dan Dionysus oftewel Bacchus is.Mollet is een enorme en zeer fraaie boekhandel. Dit is een van de tig etalages / ingangen. Rue Vital-Carles (tram!), vlakbij Place Gambetta. Deze etalage is speciaal ingericht bij de verschijning van een boek over rosé.

Druiven? Ja, in zijn (haar?) bek. Place de la Victoire.Girondins monument en fontein op de Esplanade de Quinconces.La Maison du Vin, het huis van de wijn (tegenover het toeristenbureau), weerspiegeld in de etalage van een chique wijnhandelaar aan de andere overkant.

Lijkt Art deco, maar het huis is van 1901. Place Larrieu, erg mooi plein.