donderdag, maart 11, 2010

Eten in Bordeaux


Eten is erg belangrijk voor de Fransman, en in Bordeaux is het van werkelijk uiterst belang. Bedenk dat Bordeaux en de wijde omgeving ervan hét culinaire centrum van de wereld is. Margaux, Pauillac, Pomerol, St. Emillion, Sauternes, Graves... Oesters, foie gras, kaviaar, lamprei, Baskische kaas, armagnac, pruimen uit Agen, lam van zilte weiden aan zee, Bazais rundvlees...
Nog wat: voedsel in Bordeaux, restaurant, markt of winkel, is van uitstekende kwaliteit en redelijk goedkoop! De twee simpele maaltijden hieronder, de omelet champignons en de steak frites, waren alle twee erg goed en kostten ongeveer € 9,-, inclusief de drank.
Hieronder: olijf-brood, mozzarella, tomaat, pesto € 2,-.
Laatste plaatje: zalmspies met erg lekkere puree, groentetjes en beurre blanc, inclusief Pellegrino, sjieke tent, € 13,-.